O samochodowej stratyfikacji słów kilka. [Zbyszko Melosik: Samochód. Tożsamość, wolność i przestrzeń. UAM Wydawnictwo Naukowe, Poznań 2020, 194 s. https://doi.org/10.14746/amup.9788323238041. ISBN 978-83-232-3804-1 (druk), ISBN 978-83-232-3803 (e-book)] - Bernasiewicz, Maciej (Chowanna, 2021)
Autor tekstu recenzuje książkę uznanego i poczytnego badacza z zakresu studiów kulturowych. Kolejna publikacja Zbyszka Melosika z serii jego studiów nad kulturą popularną dotyczy tym razem samochodu – obiektu o wieloznacznym charakterze w kulturze Zachodu.