O potrzebie od-uczania (się) i edukacji ku życiu – refleksje wokół książki Tadeusza Sławka A jeśli nie trzeba się uczyć…[Tadeusz Sławek. A jeśli nie trzeba się uczyć… Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego, Katowice 2021, ss. 192] - Humeniuk, Monika (Chowanna, 2022)
Recenzja książki Tadeusza Sławka pt. A jeśli nie trzeba się uczyć… (Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego, Katowice 2021)