Socjalizacja wartości zdrowia - Modrzewski, Jerzy (Chowanna, 2008)
Autor analizuje zagadnienia dotyczące socjalizacji wartości zdrowia z uwzględnieniem istoty i zjawiska socjalizacji zdrowia, kultury zdrowotnej oraz reakcji społecznych na zaburzenia procesu socjalizacji zdrowia.