Socjalizacja językowa jako nabywanie umiejętności komunikacji interpersonalnej - Dramska, Danuta (Chowanna, 2008)
Komunikacja interpersonalna stanowi kluczowy element w zdobywaniu umiejętności służących zdrowiu. Autorka artykułu podejmuje próbę analizy potrzeby nabywania tych umiejętności na kolejnych etapach procesu rozwoju dziecka.