Wiedza kobiet na temat zachowań zdrowotnych w okresie ciąży i połogu - Toporska, Anna (Chowanna, 2008)
W artykule przedstawiono badania dotyczące wiedzy kobiet na temat zachowań prozdrowotnych w okresie ciąży i połogu. Autorka koncentruje się na opiece medycznej w okresie ciąży, odżywianiu, higienie, aktywności fizycznej, życiu seksualnym i karmieniu piersią.