Zaniedbanie prenatalne — wyzwanie dla edukacji zdrowotnej od chwili poczęcia - Wójcik, Wioletta (Chowanna, 2008)
Zaniedbanie jest jedną z form przemocy wobec dzieci. Artykuł analizuje zagadnienie zaniedbania prenatalnego. Przyjrzano się jemu na podstawie literatury przedmiotu i przeprowadzonych badań.