Aspekty modalnościowe edukacji medialnej - Juszczyk, Stanisław (Chowanna, 2009)
W pracy zwrócono uwagę na problem modalności w edukacji medialnej. Najpierw scharakteryzowano wybrane aspekty teorii inteligencji wielorakiej Howarda Gardnera, następnie opisano problemy modalności w edukacji wspomaganej mediami. W dalszej analizie przedstawiono taksonomię modalną mediów dydaktycznych, a na końcu opisano kluczowy punkt modalności w edukacji medialnej.