Style nauczania akademickiego w aspekcie treści kształcenia - Kozielska, Maria (Chowanna, 2009)
W badaniu analizowano różne aspekty wiedzy. Porównywano aspekty nauczania akademickiego i style nauczania stosowane w praktyce. Badanie było uzupełnieniem badań przeprowadzonych ze studentami kierunków technicznych i humanistycznych.