Konstruktywizm a proces studiowania z wykorzystaniem technologii informacyjnych - Kozielska, Maria (Chowanna, 2007)
Istotą zmian edukacyjnych w szkole średniej jest odpowiadanie na oczekiwania uczniów. Dotyczą one zmian w treściach nauczania, podnoszenia jakości przekazu informacji oraz poszerzania wiedzy uczniów. Celem moich rozważań jest przedstawienie konstruktywnego punktu widzenia dotyczącego edukacji akademickiej. Zaprezentowano efekty i uwarunkowania procesu studiowania z wykorzystaniem technologii informacyjnych.