Jubileusz 30-lecia Wydziału Pedagogiki i Psychologii Uniwersytetu Śląskiego (1976–2006). Rodowód – instytucjonalizacja – rozwój – zamierzenia - Juszczyk, Stanisław (Chowanna, 2007)
Wydział Pedagogiki i Psychologii Uniwersytetu Śląskiego - historia, struktura, rozwój.