Twórczość literacka studentów piotrkowskiej polonistyki - Mucha, Danuta (Chowanna, 2011)
Prace literackie studentów zostały przedstawione z uwzględnieniem analizy strukturalnej oraz psychologii i pedagogiki twórczości. Analizy dotyczą utworów poetyckich opartych na metaforze. Prace te zostały napisane podczas obowiązkowych zajęć w Katedrze Literatury Polskiej w Piotrkowie Trybunalskim przez studentów, którzy wcześniej nigdy nie tworzyli poezji.