Percepcja słuchowa u dzieci w wieku przedszkolnym — raport z badań - Polewczyk, Irena (Chowanna, 2012)
Celem artykułu jest przedstawienie zjawiska percepcji w ujęciu ogólnym oraz szczegółowe omówienie zjawiska percepcji słuchowej. Artykuł prezentuje wyniki badań dotyczących percepcji słuchowej u dzieci w wieku przedszkolnym w różnych grupach wiekowych oraz przedstawia wnioski przydatne w edukacji dzieci w przedszkolu.