Seksting w doświadczeniach studentów kierunku bezpieczeństwo narodowe - Bereźnicka, Małgorzata (Chowanna, 2019)
W artykule omówiono problem relatywnie nowego zjawiska, jakim jest seksting. Wyjaśniono różnicę między tym pojęciem a pornografią, pokrótce poruszono kwestie prawne i przytoczono przykłady badań prowadzonych w omawianym obszarze. Następnie przedstawiono wyniki badań własnych, przeprowadzonych wśród studentów i odnoszących się do ich przeszłych i obecnych doświadczeń związanych z sekstingiem. Na zakończenie zawarto kluczowe wnioski oraz postulaty dla praktyki.