Nauczyciel wobec zmiany kulturowej a poszukiwanie prawdy o dobru w kontekście myśli Karola Wojtyły - Ecler-Nocoń, Beata (Chowanna, 2013)
Autor artykułu stara się wykazać, że problemy związane ze zmianami kulturowymi mogą znaleźć rozwiązanie w idei prawdy o prawie. Pojęcie to zostało opisane w filozoficznych rozważaniach Karola Wojtyły. Jego myśl może stanowić inspirację dla wychowawców i dla procesu edukacyjnego.