Funkcjonowanie współczesnego dziecka w przestrzeni edukacyjnej i medialnej - Juszczyk, Stanisław (Chowanna, 2018)
W artykule scharakteryzowano przestrzenie funkcjonowania współczesnego dziecka, w tym przestrzeń edukacyjną i medialną. Następnie przedstawiono interakcje dziecka z mediami cyfrowymi – traktowanymi jako narzędzia kulturowe. Na koniec opisano efektywne wykorzystanie interaktywnych mediów we wczesnym nauczaniu szkolnym.