Miejsce wychowywania – rozważania w perspektywie badań biograficznych - Ecler-Nocoń, Beata (Chowanna, 2019)
Artykuł jest studium organizacji materialnej miejsca – rozumianego jako dom i jego otoczenie. Rozważania prowadzone są z perspektywy badań biograficznych. Autorka próbuje pokazać miejsce (w jego ściśle materialnym rozwoju) jako element warunków edukacyjnych, w których może przebiegać proces wychowania.