Medialne place zabaw i agory – między miejscem a przestrzenią edukacyjnych oddziaływań - Frania, Monika (Chowanna, 2019)
Artykuł podejmuje refleksję nad nowymi mediami, a w szczególności nad internetem, jako specyficzną perspektywą rozwoju dzisiejszych jednostek. Autor analizuje przede wszystkim, czy media można rozważać w kontekście takich pojęć jak miejsce i przestrzeń. Ponadto porusza kwestie cyberprzestrzeni, świata online i offline, mediów kreujących wizerunek miejsc oraz mediów lokacyjnych. Przedstawia trendy w edukacji online, społeczności współpracy opartej na wzajemnym uczeniu się, kulturze uczestnictwa oraz współtworzeniu treści i przestrzeni internetowych. Autor próbuje powiązać te kwestie z praktyką pedagogicznych interakcji.