Motyw natury w muzyce i jego recepcja - Burczyk, Irena (Chowanna, 2016)
Niniejszy artykuł skupia się na kwestii motywu natury obecnego w wybranych kompozycjach muzycznych. Ponadto omawia przykłady motywów związanych z naturą wyrażonych za pomocą różnych środków wyrazu muzycznego. Zrozumienie symbolicznego języka muzyki w edukacji pozwala odbiorcy interpretować naśladowanie natury w muzyce.