Edukacja zdrowotna rodzin dzieci przewlekle chorych - Dworak, Alina (Chowanna, 2008)
Coraz więcej rodzin boryka się z problemem przewlekłych chorób dzieci. Autorka artykułu porusza kwestię funkcjonowania rodzin z przewlekle chorymi dziećmi oraz wskazuje na konieczność edukacji zdrowotnej w tych rodzinach.