Agresja jako zachowanie społeczne - Borzucka-Sitkiewicz, Katarzyna (Chowanna, 2008)
Autor analizuje zachowania agresywne w kontekście zachowań społecznych. Konsekwencje zachowań agresywnych mają jednak wymiar zaburzeń w zakresie zdrowia społecznego.