Typologia polskich wolontariuszy według systemu wartości-możliwości spójnego referencyjnego układu czynności pomagania - Ger, Ewa (Chowanna, 2009)
Tekst stanowi raport z badań nad klasami systemów wartości regulujących pomoc woluntarystyczną.