Zastosowanie programu ART w pracy z dziećmi i młodzieżą agresywną - Godawa, Joanna; Niemiec, Marta (Chowanna, 2009)
Agresywne zachowanie dzieci i młodzieży nadal stanowi poważny i rosnący problem w naszych szkołach, na ulicach i w naszych społecznościach. Trening zastępowania agresji (ART) to multimodalna interwencja psychoedukacyjna, której celem jest zmiana zachowania chronicznie agresywnych nastolatków i małych dzieci.