Malowane słowem, gestem i oddechem..., czyli koloroterapia na zajęciach terapeutyczno-rewalidacyjnych - Moczia, Krystyna; Godawa, Joanna (Chowanna, 2009)
Chromoterapia lub jej elementy mogą być prowadzone w przedszkolu, w szkole, podczas zajęć terapeutycznych i rehabilitacyjnych w szpitalu, sanatorium, domu starców. Jej głównym celem jest wspieranie i poprawa zdrowia, może być prowadzona indywidualnie lub grupowo. Artykuł zawiera opis metody wraz z interpretacją znaczeń kolorów najczęściej stosowanych w chromoterapii.