Pozagenetyczne czynniki kształtujące proces korzystnego starzenia — spojrzenie geriatry - Witiuk‑Misztalska, Anna; Misztalski, Tomasz (Chowanna, 2009)
W artykule omówiono demograficzne problemy starzenia się, typy starzenia oraz czynniki modyfikujące ten proces. Odniesiono się również do stylu życia, czynników środowiskowych i kulturowych, a także do znaczenia geriatrii, które odgrywają istotną rolę w procesie pomyślnego starzenia się.