Ekspresja somaestetyczna w aktualizacji potencjalności kreacyjnej dziecka - Krasoń, Katarzyna (Chowanna, 2014)
W artykule przedstawiono autorską strategię pracy z dzieckiem opartą na aktywnościach cielesnych, wykorzystywaną do aktywizacji potencjalnej kreatywności dziecka. W tekście przedstawiono uwagi teoretyczne oraz pilotażowe badania empiryczne, które przeprowadzono wśród dzieci w wieku przedszkolnym.