Drama kreatywna — perspektywa rozwojowa - Witerska, Kamila (Chowanna, 2011)
Tekst stanowi próbę spojrzenia na dramat z perspektywy rozwojowej. Z jednej strony ukazuje, w jaki sposób dramat stymuluje rozwój człowieka, z drugiej — wskazuje na uwarunkowania rozwojowe wpływające na konstruowanie dramatu, takie jak: działanie — analiza działania, konkret — abstrakcja, ja — inni.