Projekt Eko-Matma Programu Comenius jako realizacja idei „Uczenie się przez całe życie” - Watoła, Anna (Chowanna, 2012)
Artykuł omawia zagadnienia związane z projektem Eco-Math realizowanym przez Szkołę Podstawową nr 1 w Choszcznie. Projekt ten stanowi wynik wytycznych ustanowionych przez Program Comenius, powołany przez Parlament Europejski i Radę Europejską. W artykule przedstawiono cele, strategię oraz partnerów projektu. Zarysowano również przyjętą metodologię badawczą oraz opisano efekty wdrażania projektu w kontekście korzyści zarówno dla nauczycieli, jak i uczniów.