Umiejętności matematyczne dzieci sześcioletnich - Kawiak, Ewelina (Chowanna, 2012)
Artykuł dotyczy zagadnienia dojrzałości szkolnej sześciolatków w zakresie ich umiejętności matematycznych. W praktyce sprawdzono skuteczność metody „Dziecięca matematyka” autorstwa E. Gruszczyk-Kolczyńskiej. Badano wpływ tej metody na zdolności matematyczne dzieci sześcioletnich.