Tekst, hipertekst, sieć — szanse edukacyjne - Furmanek, Marek (Chowanna, 2012)
Artykuł przedstawia poglądy autora na temat możliwości zastosowania mediów edukacyjnych w procesie kształcenia. Autor nie analizuje samego zastosowania mediów edukacyjnych, lecz koncentruje się na mechanizmach, które mogą być wykorzystane w strukturze tekstu, hipertekstu i sieci. Autor analizuje także komunikaty multimedialne przedstawiane w formie tekstów multimedialnych postrzeganych jako element przekazu edukacyjnego.