Długotrwały odbiór przekazu medialnego przez dzieci w wieku 10—12 lat - Huk, Tomasz (Chowanna, 2012)
Artykuł porusza kwestie dotyczące wpływu mediów na dzieci oraz zawiera analizę wyników badań edukacyjnych. Badania przeprowadzono w szkołach podstawowych i dotyczyły one długotrwałego odbioru przekazów medialnych przez dzieci. Wnioski poparte tezami naukowymi pozwoliły scharakteryzować zachowania dzieci w wieku 10–12 lat w kontekście intensywnego odbioru informacji medialnych.