Tworzenie programów edukacji przedszkolnej dla dzieci z odroczonym obowiązkiem szkolnym - Seidler, Peter; Žovinec, Erik (Chowanna, 2012)
Tekst skupia się na rozwoju świadomości fonetycznej i możliwościach wczesnego wykrywania (już w przedszkolu) symptomów trudności w uczeniu się. Autorzy poddali analizie różnego rodzaju ćwiczenia służące rozwijaniu umiejętności czytania i pisania.