Zespół wirtualny jako przykład rozwiązania innowacyjnego i narzędzia do tworzenia innowacji - Hilarowicz, Agata; Pollak, Anita (Chowanna, 2010)
Zagadnienie wirtualnego zespołu, który z jednej strony jest wynikiem innowacji, a z drugiej strony narzędziem do jego tworzenia, rodzi wiele pytań. Celem artykułu jest przedstawienie problemu wirtualnego zespołu w kontekście efektywności. Artykuł skupia się w szczególności na aspektach organizacyjnych i psychologicznych, które ułatwiają lub utrudniają osiągnięcie poziomu skuteczności, a jednocześnie wpływają na dynamikę innowacji.