Nauczyciel przedszkola w społeczeństwie wielokulturowym - Anna Klim-Klimaszewska; Jagiełło, Ewa (Chowanna, 2013)
Artykuł przedstawia zagadnienia dotyczące funkcjonowania nauczyciela w społeczeństwie wielokulturowym. Zwrócono uwagę na nauczanie kompetencji kulturowych, treści kulturowych oraz ich rolę w edukacji przedszkolnej, a także na wykorzystanie problematyki wielokulturowości w kształceniu nauczycieli.