Poszerzenie historii, czyli (teoretyczny) kres antropocentryzmu - Kubisz, Marzena (Er(r)go. Teoria - Literatura - Kultura, 2015)
Recenzja książki Érica Barataya Zwierzęcy punkt widzenia. Nowa wersja historii (2014) autorstwa Marzeny Kubisz.