Ciśnienie czasu, czyli o "Europejskich manifestach kina" - Jędrzejko, Paweł (Er(r)go. Teoria - Literatura - Kultura, 2003)
Paweł Jędrzejko's review of Europejskie manifesty kina. Od Matuszewskiego do Dogmy. Antologia, edited by Andrzej Gwóźdź (2002).