O komunikacji z perspektywy odbiorcy. Uwagi po lekturze książki Partnerstwo w komunikacji pod redakcją Aleksandry Kalisz i Eweliny Tyc (Katowice 2020, 164 s.) - Pałuszyńska, Edyta (Forum Lingwistyczne, 2022)
Artykuł zawiera recenzję książki Partnerstwo w komunikacji (2020) pod redakcją Aleksandry Kalisz i Eweliny Tyc. Recenzja ma charakter sprawozdawczy, a jej autorka szczegółowo omawia wszystkie osiem tekstów składających się na tom – referuje ich zawartość, jednak nie polemizuje z przytaczanymi tezami. Artykuł kończy się jednoznaczną rekomendacją, a opisywana monografia wieloautorska zostaje uznana za istotny głos w dyskusji o interakcji medialnej, publicznej, politycznej, artystycznej.