W obronie spójności myśli Jamesa. Recenzja książki Piotra Gutowskiego: Nauka, filozofia i życie. U podstaw myśli Williama Jamesa. Lublin: Wydawnictwo KUL, 2011 - Wójtowicz, Marek (Folia Philosophica, 2018)
In defence of cohesion of James’ thought