Krzysztof J. Pawłowski on exercises of consciousness - Przybylska, Nelli (Folia Philosophica, 2010)
Review of Krzysztof J. Pawłowski's book Dyskurs i asceza. Kształtowanie człowieczeństwa w kontekście mistyki filozoficznej [Discourse and Asceticism: Shaping Humanity in the Context of Philosophical Mysticism], Kraków: TYNIEC Wydawnictwo Benedyktynów, 2007.