Spory wokół pojęcia „singiel” a badania singli w polskich naukach społecznych - Rychłowska‑Niesporek, Agnieszka (Górnośląskie Studia Socjologiczne. Seria Nowa, 2017)
Artykuł zawiera prezentację i analizę definicji singli w międzynarodowych i polskich naukach społecznych. Przedstawia założenia merytoryczne i metodologiczne oraz prezentuje wyniki najważniejszych badań dotyczących singli w Polsce.