Właśnie taki pozostanie z nami… - Pozierak-Trybisz, Izabela (Neophilologica, 2010)
Niniejszy, już 22. tom Neophilologica, czasopisma, które założył Staszek Karolak, poświęcamy Jemu — naszemu Mistrzowi i Przyjacielowi.