Moje żydostwo - Améry, Jean; Kończal, Katarzyna (Narracje o Zagładzie [czasopismo zamknięte], 2019)
Tekst Jeana Améry’ego – austriackiego pisarza żydowskiego pochodzenia – w przekładzie Katarzyny Kończal.