„Po prostu pracowałam”. Z Jolantą Wadowską-Król rozmawia Lucyna Sadzikowska - Wadowska-Król, Jolanta; Sadzikowska, Lucyna (Narracje o Zagładzie, 2021)
Publikacja z okazji nadania Pani Jolancie Wadowskiej-Król godności Doktora Honoris Causa Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach.