Szopienice w kolorze ołowiu - Jacyków, Witold (Narracje o Zagładzie, 2021)
Publikacja z okazji nadania Pani Jolancie Wadowskiej-Król godności Doktora Honoris Causa Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach.