Bibliografia przekładów literatury polskiej w Chorwacji w latach 1990—2006: Bibliography of translations of Polish literature in Croatia (1990-2006) - Čilić-Škeljo, Đurđica; Maks, Magdalena (Przekłady Literatur Słowiańskich, 2012)
Bibliografia przekładów literatury polskiej w Chorwacji w latach 1990—2006 rejetsrująca przekady książek oraz przekłady opublikowane w czasopismach.