Bibliografia przekładów literatury chorwackiej w Polsce w latach 2007—2012 - Łoś, Tomasz; Majdzik, Katarzyna (Przekłady Literatur Słowiańskich, 2014)
The bibliography of translations of Croatian literature in Poland from 2007 to 2012