Bibliografia przekładów literatury słoweńskiej w Polsce w latach 2007—2012 - Cieślar, Joanna; Gawlak, Monika (Przekłady Literatur Słowiańskich, 2014)
The bibliography of translations of Slovenian literature in Poland from 2007 to 2012