„Postsciptum Polonistyczne” 2013, nr 2 (12): Polonistyka w Bułarii — wczoraj i dziś - Gołek‑Sepetliewa, Dorota (Przekłady Literatur Słowiańskich, 2014)
Recenzja numeru specjalnego czasopisma „Postscriptum Polonistyczne”, nr 2 (12),zatytułowanego Polonistyka w Bułgarii — wczoraj i dziś, który został w całości poświęconywspółczesnemu oraz historycznemu obliczu polonistyki bułgarskiej.