Ustawa o zasadach ogólnych dla stosowania praw - Lewandowski, Kacper (Problemy Prawa Prywatnego Międzynarodowego, 2020)
Tłumaczenie z języka japońskiego (przy pomocniczym użyciu urzędowego japońskiego tłumaczenia ustawy na język angielski). Konsultacja merytoryczna: dr hab. Paweł Czubik, prof. UEK.