Kim TERAZ jesteś Kopciuszku? - Wójcik-Dudek, Małgorzata (Postscriptum Polonistyczne, 2020)
Sprawozdanie z konferencji „Nowe opisanie świata. Literatura i sztuka dla dzieci i młodzieży w kręgach oddziaływań” organizowanej przez Katedrę Dydaktyki Języka i Literatury Polskiej Uniwersytetu Śląskiego, 17–18 listopada 2011 r.