Kluczowy onym w rosyjskim dyskursie internetowym i jego potencjał derywacyjny - Koriakowcewa, Elena Iwanowna (Przegląd Rusycystyczny, 2023)
W artykule zostały poddane analizie neoderywaty utworzone od imienia własnego "Putin", istotne dla współczesnego rosyjskiego dyskursu internetowego, zaproponowano interpretację użycia nowych ekspresywnych derywatów utworzonych od tego imienia. Badanie wykorzystania kluczowej nazwy "Putin" w nominacji wtórnej ujawnia intralingwistyczne i socjokulturowe cechy tego procesu.